Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala flytt- och städföretag som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Börja med att ange postnummer. I nästa steg får du beskriva vad du behover hjälp med

Sökresultat

  Eller välj kommun
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     116 förfrågningar i Januari 2021

Piano & Kassaskåpsflytt

Norrköping

Flyttstädning

Järfälla

Flyttstädning

Strömsund

Skatteregler städhjälp

Hushållsnära tjänster ger rätt till skattereduktion, det så kallade Rut-avdraget, enligt en regel som tillkommit de senaste åren. Regeln är skapad för att främja den vita arbetsmarknaden inom städ- och byggbranschen och ges till privatpersoner som äger sin bostad och som har en inkomst att deklarara. Det ger också möjlighet för personer som tidigare inte haft möjlighet att betala för städtjänster, att ha råd med dessa.

När gäller avdraget

Avdrag ges till hushållsnära tjänster som utförs av företag med f-skattesedel eller privatperson. Avdragsmöjligheten gäller enbart den del av fakturan som handlar om tjänsten. Varor, och material räknas inte som avdragsgillt.

Vem kan få reduktion

Den som deklarerar skatt på inkomster kan också dra av för hushållsnära tjänster som du själv betalar för. Personen måste också vara 18 år eller äldre. Den som är begränsat skattskyldig i Sverige kan sällan få avdraget. Det gäller också att personen som söker avdraget äger huset eller lägenheten tjänsten utförs i och att personen verkligen bor i själva huset, i alla fall under en del av året. Avdraget gäller även fritidshus. Det går också att få rätt till avdrag för hus som man äger och som föräldrarna bor i. För att avdraget ska gälla räcker det med att vara delägare.

Vad ingår

Rent generellt gäller avdragsmöjligheten för hushållsarbete i allmänhet, klädvård, enklare trädgårdsarbete och barnpassning. Städning, flyttstädning, fönsterputsning och gräsklippning är de vanligaste tjänsterna som ges avdrag för. För att skilja hushållsnära tjänster från de som inte anses vara hushållsnära, finns en gedigen punktlista på www.skatteverket.se.

Takbelopp

Avdraget sker med upp till 30 % av det belopp som den hushållsnära tjänsten kostar om ett företag anlitas. Det går också att dra av den kostnad som arbetsgivaravgiften kostar när en privatperson anlitas. Men det finns ett tak. En person kan aldrig begära mer avdrag än han eller hon betalar i slutgiltig skatt, och ingen kan begära mer skattereduktion än 30 000 kr per år. Dessutom läggs husarbetsreduktionen ihop med ROT-arbeten.

Räkna innan

Här gäller det att se upp. Det individuella taket för skattereduktionen varierar i olika kommuner med olika skattesatser och räknas av mot kommunalskatten, statlig skatt och eventuell kyrkoskatt. Däremot kan varje delägare i ett hus maximera sitt belopp. Om ett hus har tre ägare kan takbeloppet för renoveringar och städning i ett hus uppgå till 90 000 som mest.

Så går det till

När en hushållsnära tjänst beställs ska uppdragsgivaren berätta för företaget som anlitas att rotavdraget ska gälla. Då behöver den som beställer tjänsten ge upplysningar om fastighetsbeteckningen och personnummer. När fakturan sedan kommer för den utförda tjänsten behöver husägaren enbart betala hälften av kostnaden för tjänsten. Resten betalas ut av Skatteverket, och för att få ut dessa pengar behöver företagaren göra en utbetalningsbegäran. Spara alla kvitton. ROT-avdraget ska redovisas i inkomstdeklarationen. Det kallas för fakturamodellen.

Andra sätt

Det går också att nyttja avdraget när tjänsten är en löneförmån. Reduktionen begärs då i inkomstdeklarationen. Är den som utför tjänsten en privatperson ska en förenklad skattedeklaration lämnas in.

Externa tjänster för dig som söker Städhjälp i Stockholm. eller städfirma i Malmö

Senast inkomna jobb

 • Piano & Kassaskåpsflytt

  Vill flytta ett mindre piano mellan ett hus och en lägenhet. Det finns hiss i trappuppgången där pianot går in. I huset står pianot på första våningen. Det är dryga 5 km mellan adresserna.

  Norrköping
 • Flyttstädning

  Lägenhet på 37 kvadratmeter, 2 rum. Städning i samtliga utrymmen, badrum, kök, vardagsrum, sovrum.

  Järfälla
 • Flyttstädning

  flyttstädning av en enplans villa, 76 kvadratmeter, med en öppen uteplats plus ett normalstort garage för en bil.

  Strömsund
 • Flyttstädning

  Flyttstädning i en tom 3- rums läg. ca 70m3

  Vetlanda
 • Flyttstädning

  Flyttstäd av 68.5 kv Mitten av april Pris johan_361@hotmail.com 0702618340

  Bollnäs
 • Fönsterputs

  Utvändig fönstertvätt: Tvåvåningshus med 13 fönster i vardera planen, totalt 26 utvändiga glasytor. Stege bör medföras till båda planen.

  Örebro
 • Flyttstädning

  - 4 rok på 2 våningar, sammanlagt 100 m2. 12 fönster. 2 badrum varav en med dusch o den andra med badkar. Inglasad altan.

  Växjö