Register

GRATIS TJÄNST

Går en offertförfrågan

Fyll i ditt postnummer där arbetet ska utföras och ange sedan vad du behöver ha hjälp med och vi hjälper dig att hitta lokala flytt- och städföretag som lämnar offerter. Samtliga anslutna hantverkare är kvalitetssäkrade vilket get extra trygghet för dig som kund. Det är självklart helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något.

Börja med att ange postnummer. I nästa steg får du beskriva vad du behover hjälp med

Sökresultat

  Eller välj kommun
  Din data skyddas

15 000+ kontrollerade företag     116 förfrågningar i Januari 2021

Piano & Kassaskåpsflytt

Norrköping

Flyttstädning

Järfälla

Flyttstädning

Strömsund

Att tänka på vid flytt utomlands

Det är ett projekt i sig att flytta inom Sverige och det finns än mer att tänka på vid en flytt utomlands. För att få själva flytten att gå smidigt gäller det att vara väl förberedd och starta planering och förberedelser inför flytten i god tid.

Skatt och försäkringskassa

Skatteverket vill ha information från alla som flyttar utomlands i ett år eller mer. Det finns en särskild blankett att använda. Vid flytt inom Norden blir en person ofta registrerad som inflyttad i det nya landet, och med det följer vissa skattemässiga regler. Vid boende i andra länder måste en svensk visa att ingen anknytning till Sverige finns för att slippa skatta i landet och istället skatta i det nya hemlandet. Det kravet gäller i fem år. Även Försäkringskassan har särskilda bestämmelser för arbete utomlands. Gå in på www.skatteverket.se och www.forsakringskassan.se för mer information. Om du ändå känner dig osäker, är det bäst att kontakta dem direkt.

Sjukvård

Även möjligheten till socialförsäkringar och sjukförsäkring ändras i och med en utlandsflytt. Ta reda på vad som gäller i det nya landet, och kontakta gärna ett försäkringsbolag eller en försäkringsrådgivare för mer information om eventuella försäkringar som kan tecknas så att du och familjen får den vård och omsorg som behövs om olyckan är framme.

Flyttfirma

En del flyttfirmor hjälper dig att få ditt gods till den nya adressen även utomlands. Risken med att flytta sitt bohag en längre färdväg och över gränser kan vara något högre. Se därför till att alltid försäkra godset under färden. Ofta kan flyttfirman hjälpa till med detta. Detsamma gäller tulldeklarationer, flyttsaksintyg, inventarielistor, besiktningar och andra dokument som måste till för att få flytta sitt bohag. Särskilt besvärligt blir det om flytten ska ske till ett utomeuropeiskt land.

Barn och djur

Barn som ska följa med behöver få en ny skola i god tid och eventuellt måste också barnpassning lösas. Meddela också gamla skolan och kommunen angående den föreståndande flytten. Om det finns en delad vårdnad gäller det att båda vårdnadshavare aktivt godkänner flytten, skriftligt. Om umgängesrätt finns för den ena parten, finns också försvårande faktorer att ta ställning till. Försäkringskassan måste underrättas om föräldrapenning utgår. Det gäller särskilda bestämmelser inom EU respektive utanför EU vad gäller djurinförsel. Prata med veterinär eller kontakta tullverket för mer information.

Senast inkomna jobb

 • Piano & Kassaskåpsflytt

  Vill flytta ett mindre piano mellan ett hus och en lägenhet. Det finns hiss i trappuppgången där pianot går in. I huset står pianot på första våningen. Det är dryga 5 km mellan adresserna.

  Norrköping
 • Flyttstädning

  Lägenhet på 37 kvadratmeter, 2 rum. Städning i samtliga utrymmen, badrum, kök, vardagsrum, sovrum.

  Järfälla
 • Flyttstädning

  flyttstädning av en enplans villa, 76 kvadratmeter, med en öppen uteplats plus ett normalstort garage för en bil.

  Strömsund
 • Flyttstädning

  Flyttstädning i en tom 3- rums läg. ca 70m3

  Vetlanda
 • Flyttstädning

  Flyttstäd av 68.5 kv Mitten av april Pris johan_361@hotmail.com 0702618340

  Bollnäs
 • Fönsterputs

  Utvändig fönstertvätt: Tvåvåningshus med 13 fönster i vardera planen, totalt 26 utvändiga glasytor. Stege bör medföras till båda planen.

  Örebro
 • Flyttstädning

  - 4 rok på 2 våningar, sammanlagt 100 m2. 12 fönster. 2 badrum varav en med dusch o den andra med badkar. Inglasad altan.

  Växjö