Att tänka på vid flytt

Packa och slänga

Många samlar på sig onödigt många saker. Vid en flytt finns chansen att bli av med en hel del skrot, så beställ gärna en hel container där det går att slänga skräp och onödigheter. Ta god tid för att rensa ut det som inte längre behövs. Sedan är det också smart att passa på att tvätta mattor, gardiner och annat. Lämna in till kemtvätten och hämta ut nya och fräscha saker till nya hemmet. Det som finns kvar ska packas i flyttlådor. Tänk på att inte packa för tungt, då det knäcker ryggarna på flyttfirman. Varje flyttlåda ska märkas med sitt innehåll, så att lådan sedan kan ställas i rätt rum i nästa boende.

Flyttfirma

En del väljer att flytta allt sitt bohag själv. Men det kostar både tid och engagemang. Alla har inte den möjligheten. Då gäller det att komma överens med en flyttfirma om hjälp. Priserna kan skilja sig och de mer populära firmorna blir snabbt uppbokade. Var ute i god tid och beställ flera offerter. Är det flytthjälp i Stockholm du behöver så följ länken. Det lönar sig ofta. Fråga även om de åtar sig att packa själva lösöret om det känns jobbigt och svårt att göra det själv. Ibland är kostnaden för detta värt det.

Informera andra

Det gäller att inte glömma att informera andra om den förestående flytten. Det räcker sällan med att göra en flyttanmälan till Svensk Adressändring, även om det givetvis är ett grundläggande krav. Tänk på att även: Skatteverket Försäkringsbolag Elbolag Telefonbolag Bredbandsbolag TV-leverantör Tidningar Sophämtningsföretag och eventuellt andra företag som regelbundet skickar ut räkningar behöver underrättas. Den som har barn behöver också i god tid meddela skola alternativt förskola eller dagis.

Flyttstädning

För många är det ett elände och en stor stressfaktor att städa av lägenheten eller huset vid en flytt. Kraven på en flyttstädning är höga. Ett smart sätt att undvika problemet är att anlita en städfirma. Arbetet är avdragsgillt i deklarationen och genom att låta en firma ta arbett, ska de också ansvara för att själva städningen blir korrekt utförd. Boka i god tid, och se till att firman har gott om tid för sitt uppdrag, så att de hinner klart. Om det finns tomt till boendet ska också den städas av, liksom garage och andra utrymmen.

Flyttdagen

Så är då den stora dagen inne. Flyttfirman anländer, och kanske också städfirman. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun. Meddela flyttfirman vilka kartonger som är extra känsliga och håll kommunikationen öppen med städfirman. Kanske hittar de något som du glömt? Läs också av elmätaren. Lämna över nycklar och alla handlingar som tillhör den gamla bostaden till hyresvärd eller den nya ägaren.

Extern tjänst: Flyttfirmagöteborg.com

Inkomna jobb

 • Flytt & Transport

  Luleå
  2019-05-17
  kl. 09:28
 • Flytt & Transport

  Norrtälje
  2019-05-16
  kl. 17:24
 • Flytt & Transport

  Hudiksvall
  2019-05-16
  kl. 12:52
 • Flytt & Transport

  Vännäs
  2019-05-16
  kl. 08:25
 • Städning

  Vänersborg
  2019-05-16
  kl. 07:58